• Home
  • Beltango Quinteto

Beltango Quinteto

Beltango Quinteto

 


Beltango quinteto čine vrsni umetnici:

Aleksandar Nikolić (bandoneon)

Jovan Bogosavljević (violina)

Ivana Nikolić (klavir/vokal)

Bogdan Pejić (el.gitara)

Ljubinko Lazić (kontrabas)

Želja im je da na svojim koncertima publici predstave svu širinu tango kulture, pa se osim tradicionalnih tango numera kao i kompozicija tango-nuevo pravca Astora Piazzolle na repertoaru Beltanga nalaze i kompozicije savremenih autora, koji inspiraciju nalaze u tangu kao i autorske numere clanova Beltango iz novog pravca “Balkango”

Beltango je prvi tango orkestar sa Balkana koji u svom sastavu neguje i zvuk autentičnog bandoneona, instrumenta koji je istorijski neraskidivo povezan sa tangom i čija jedinstvena boja zvuka stvara neponovljiv doživljaj istinskog uživanja u muzici.

Beltango je do sada održao veliki broj koncerata svim elitnim koncertnim prostorima Beograda kao što su “Sava Centar”, “Kolarčeva Zadužbina”, “Narodno Pozorište”, “Madlenianum”, kao i u mnogim gradovima Srbije a paralelno razvija i zapaženu svetsku karijeru. Nastupali su na velikom broju internacionalnih festival i do sada održali preko 500 koncerata u više od 25 zemalja (Argentina, Finska, Švedska, Danska, Nemačka, Francuska, Poljska, Švajcarska, Austrija, Italija, Malta, Grčka, Slovenija, Mađarska, Hrvatska, Bugarska, Hrvatska, Crna Gora, BiH, Makedonija... ).

Na poziv argentinskog ministarstva kulture, Beltango je učestvovao na najvećem tango festivalu „Buenos Aires World Tango Festival 2007“, kao jedini evropski tango orkestar.

Trostuko CD izdanje po nazivom “BELTANGO TRILOGIA” u vrhu je svetskih top-lista u tango žanru

Beltango je orkestar nekoliko internacionalnih tango produkcija koje su se sa velikim uspehom prikazivale u teatrima i na festivalima sirom Evrope. Barrios De Buenos Aires (France-Argentina), Colores De Tango (Malta-Hungary-Mexico), Carapintada (Italy), Harmonia (Slovenia-Serbia), Piazzolla & Beltango - Veinte Anos Despues, Buono Beltango Orquesta Unica (Argentina-Serbia)

U saradnji sa Beogradskom Tango Asocijacijom, Beltango je tradicionalno, svake jeseni domaćin manifestacije “Internacionalni Beogradski Tango Festival”. Festival svake godine, pored velikih svetskih zvezda argentinskog tanga koji se predstave beogradskoj publici na sceni Kolarca, okupi i veliki broj tango turista iz inostranstva i ove godine će biti organizovan deseti, jubilarni put.

Najdražu pohvalu za dosadašnji rad Beltango je dobio od Daniela Piazzolle, sina slavnog kompozitora Astora Piazzolle

Ponosan sam što u svetu postoji grupa kao Beltango, koja svira muziku moga oca onako kako je treba svirati. Iskreno sam se iznenadio kad sam na mestu tako drugačijem od našeg video i čuo kako se muzika Astora Pjacole izvodi sa istim osećajem. Očigledno, muzika moga oca potpuno je univerzalna, a to i Beltango dokazuje svojim čudesnim interpretacijama.

Zvanična internet prezentacija ansambla Beltango - www.beltango.com