O nama

Beogradska Tango Asocijacija osnovana je sa željom da doprinese popularizaciji tango kulture na našim prostorima. Glavni ciljevi su organizovanje manifestacija i umetničkih programa koji popularišu tango, edukacija ljubitelja tanga kroz školu i plesne radionice, kao i podsticaj razvoja mladih tango muzičara i tango plesača. Treba istaći organizaciju tradicionalnog internacionalnog tango festivala, koji se u našem gradu održava svakog novembra, kao i međunarodnu saradnju i razmenu sa svetskim tango centrima.

Od posebnog značaja je saradnja sa muzičkom školom „Vučković“ i osnivanje prvog omladinskog tango orkestra na Balkanu – Tango Juventud, kao i dugogodišnja saradnja sa Centrom lepih umetnosti Guarnerius, gde je 2003. godine i održana prva milonga (tango plesno veče) u Beogradu.

Beogradsku Tango Asocijaciju čine: Beltango quinteto, orkestar Tango Juventud i Škola argentinskog tanga pod vođstvom tango igrača i učitelja Dragana Mikića.

Asocijacija je od 2004. godine organizovala više desetina kurseva tango plesa kroz koje je prošlo nekoliko hiljada polaznika.