Skip to main content

Škola argentinskog tanga

Dragi prijatelji,

Tango škola Beogradske Tango Asocijacije sa radošću obaveštava sve zainteresovane polaznike da će škola argentinskog tanga nastaviti sa radom u nedelju, 21.januara 2018. godine i to u sledećim terminima:

Nova početna grupa od 17 do 19
Napredne grupe od 19:30 do 21:30

Želimo dobrodošlicu svim ljubiteljima i igračima tanga bez obzira na plesno iskustvo i onima koji žele da uđu u divan svet argentinskog tanga.

Časovi su osmišljeni kao tematske radionice zbog ozbiljnijeg pristupa i postepenog savladjivanja forme sa ciljem osvešćivanja pokreta, muzikalnosti i komunikacije u tangu.

Zainteresovani polaznici za novi početni kurs mogu se prijaviti na sledeću adresu: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili na tel 064 2500229

 

Guarnerius

Termini:

Početni nivo: Napredni nivo:
nedelja 17:00 - 19:00 nedelja 19:30 - 21:30

Teme kursa

Argentinski tango, Milonga, Tango vals

Učitelj tanga:
Dragan Mikić

Instruktori tanga BTA:
Aleksandra Tasić
Slavica Jovanović
Luka Dragojlović
Miloš Joksimović

Prijave i informacije vezane za kurs This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili na tel 064 2500229


Dragan Mikić

Informacije o učitelju

Dragan Mikić je prve tango korake napravio u Londonu pre 18 godina. Posle tri godine intenzivnog tango života, ispunio je svoje snove i 2003 godine proveo 3 meseca u  Buenos Airesu.
U aprilu 2004. godine osniva zajedno sa orkestrom Beltango – Beogradsku Tango Asocijaciju i započinje školu argentinskog tanga. 
U periodu od 2004 do 2013.godine organizovao je zajedno sa Aleksandrom Nikolićem iz Beltango kvinteta - Beogradski Tango festival, manifestaciju koja je za 10 godina postojanja doprinela popularizaciji i razvoju tango kulture u Beogradu i Srbiji.
Od 2014.godine organizuje festival Tango Neutral weekend.
Kao tangoDJ na prvoj milongi u Beogradu i kao pokretač društvenog tango života, od 2003.godine redovno organizuje nedeljne i mesečne milonge u Beogradu.
Posetio je Buenos Aires još dva puta 2005. i 2007 godine, tokom VII i IX Medjunarodnog Tango festivala.
Za 14 godina rada  kao učitelj tanga Beogradske Tango Asocijacije organizovao je 37 grupa polaznika i kroz školu tango plesa prošlo je više od 1000 tango plesača.

Svoju veliku zahvalnost Dragan Mikic duguje učiteljima i tango prijateljima:

Ricardo Viqueira, Gachi Fernandez, Mirta Tiseyra, Angel Coria, Biljana Lipic, Rok Klancnik, Laszlo Budai, Sergio Cortazzo, Damian Esell&Nancy Louzan, Roberto Herrera, Julio Corrazza, Gustavo Sorel, Pablo Veron, Carolina Bonaventura&Demian Garcia, Gustavo Rosas&Gisela Natoli, Guillermina Quiroga, Miguel Romero, Flaco Dany, Adrian Veredice&Alejandra Hobert, Julio Balmaceda&Corina De La Rosa, Martinez Pey Pancho, Jorge Firpo, Mingo Pugliese, Kenji Nozawa&Liliana Nakada, Chicho Frumboli, Javier Rodriguez&Andrea Missé, Veronique Bouscasse&Thierry Le Cocq, Federico, Roberto Reis.