Tango Jazz Argentina u Sava Centru

U utorak 3. aprila, sa početkom u 20 sati, u velikoj dvorani Sava Centra održaće se veliki tango spektakl "TANGO JAZZ ARGENTINA"

TANGOJAZZ ARGENTINA je sastav koji pleše, peva i svira. Sastoji se od sedam parova plesača, sedmorice svirača i dvojice  pevača. Zahvaljujući svojoj strogoj privrženosti umetnosti i kulturi Buenes Airesa i vernoj publici sastav postoji i uspešno  nastupa više od četiri godine. Nastupali su na istim mestima kao i „Ballet of Julio Bocca“, balerina Eleonora Cassano, pevačica Adriana Varela i legendarni par Mayoral and Elsa Maria.

Izvrstan orkestar će Vam približiti orginalnu argentinsku muziku koja je u nekim delovima nastupa pomešana s jazzom i popularnom muzikom. Profesionalni plesači, koji su školovani i za moderni i klasični ples, oduševiće svakim pokretom dok će talentiovani pevači s međunarodnim iskustvom oduzimati dah svojim glasovnim sposobnostima.

Nastup će Vas odvesti u zanimljivo putovanje od 40-ih godina prošlog veka pa sve do danas, a maštoviti kostimi se menjaju pre svake tačke.

Postoje tri vrste Tanga koji izvode. Prvi je „RENOVACION TANGO“, koji ujedinjuje  taradicionalni  i savremeni Tango (TangoJazz , Tango Fusion). Drugi je „TANGO RAZA“  koji  otkriva draži  tradicionalnih plesova (Malambo, Boleadoras, argetinski folklor) i  treći je „VIANOVA  TANGO“ koji se sastoji od savremenog Tanga ( „Electronic Tango“ i „Multimedia & Live Art“).

Nastupali su u mnogim prestižnim teatrima u Buenos Airesu poput: Teatro de La Cova de Martinez, Teatro Margarita Xirgu, Teatro Santa Teresa de Jesus, Centro Cultural de City Bell, Centro Cultural de la Cooperacion, Teatro Luz y Fuerza, Teatro Santa Maria. Sudelolvali su i na različitim društvenim događajima: „African week“ 2005. godine, „Psychoanalysts“ 2004. godine i dr.

Karte su u prodaji, po ceni od 1 600, 1 800 i 2 000 din.

Organizator: Nota

p o d r š k a :  Beogradska Tango Asocijacija

                      Ambasada Republike Argentine